Annons

Annons


Nyårsmiddag 2015

Processed with VSCOcam with f2 preset
Hej älskade läsare.

Snart är det ju fan nyår. Det känns helt sjukt. Det här året asså. Vilket jävla år hörrni! Jag har liksom flyttat till Dubai, flyttat från Dubai. börjat blogga mer, lagat massor med mat, lekt, lagat mer mat, jobbat som en galning. Ja ni hör ju. Massor med saker. Men vi sparar årsredovisningen till lite senare. För nu blir det mat.

Annons

NYÅRSMATEN. Så viktig. Hehe. Nä jag skojar. Du kan ju laga precis vad du vill. MEN jag tänkte ändå säga vad vi ska laga. Det är nämligen jag och Kattis aka Rabbemos som ska styra.

Snacks: Chips och salta pinnar (vad annars)

Förrätt: Sikrom med creme fraiche, någon typ av bröd eller råraka, rödlök, dill och citron! Så enkelt! Så gott! Mitt tips här är alltså att köpa sikrom istället. Det är billigare än löjrom och jag tycker faktiskt att det är lika gott.

Varmrätt (kallrätt): SUSHI!!! Sushi. Sushi på röding med typ olika grönsaker. Rödkål, avocado, mango, morot, gurka, vårlök, daikon.

Ok. Jag gör sushi helt på känn. Men här kommer TYP ett recept. Ring mig på 0736474163 om ni får problem.

SUSHI:

Sushiris
Mirin
Risvinsvinäger
Salt

Här ska du göra exakt som det står på risförpackningen. För så brukar jag göra.

Sushisjögräs till rullarna:

När riset är lite svalt så lägger du ut ett sjögräsark på en rullmatta eller en rullvänlig bordstablett. Sprid ut riset jämt på arket men lämna en strimma sjögräs kvar på långsidan.

Nu kan dr böraj fylla rullen. Lägg allt på ena långsidan på riset, lägg det närmast dig om du fattar vad jag menar. Men lägg inte på för mycket:
Grönsaker som du kan ha i rullarna:
Rödkål, strimlad
Romansallad eller little gem lettuce, skivad på längden
Vårlök, skivad mycket tunt på längden
Gurka, skivad mycket tunt på längden
Avokado, skivad mycket tunt på längden
Morot, skivad mycket tunt på längden
Mango, skivad mycket tunt på längden
Ärtskott, hela lägg dem på längden
Gräslök, hela lägg dem på längden

Bred en god MAJONNÄS (smaksätt en hemmagjord eller en butiksköpt majonnäs med wasabi, chili, soja, miso eller vitlök!) längs med grönsakerna.

Nu ska vi fan rulla! Ta tag i grönsakerna och dra sjögräset runt allt. När du kommer till slutet av arket som du har lämnat rent utan ris, ta lite varmt vatten och blöt sjögräset, fortsätt sedan att rulla. Vattnet funkar som klister. Spänn åt med rullmattan. Försök rulla ganska hårt. Tryck till rullen så att alla ingredienser fastnar där inne. Låt rullen vila.

Variera fyllningen om du vill. Det brukar jag alltid göra. Skär rullarna sedan med en sylvass, lite blöt kniv så ska allt ordna sig.

RISKUDDAR!

Vät din vackra hand i varmt vatten och krama i hop små riskuddar som du kan lägga saker på:

Grejer du kan lägga på riskuddar:
Skivor av avokado
Fryst sedan tinad lax, röding eller gös
Friterad eller stekt marinerad tofu

Att doppa sushin i:
Mer smaksatt majonnäs
Wasabi
Soja+lite pressad citron

Som sagt. Inget recept. Men lite tips, lite oförstånd samt en hel del grönsaker.

Vi ska också äta:
Marinerad och friterad tofu i salladsblad med picklad lök, sesamfrön och koreansk sås
Glasnudelsallad med räkor, koriander, mango och chili med en jordnöts och kokossås
Friterad och marinerad aubergine

Till efterrätt vet jag inte vad det blir för den ska inte jag göra. Så lyxigt. Patrik vill ha friterad Camembert med hjortronsylt. Det skulle jag rekommendera att äter. Ost i alla fall.

CHAMPAGNE, ÖL OCH VITT VIN ÄR GIVET TILL.

Snart är det nytt år. Ha det bästa nya året någonsin. Jag älskar er.

Puss

ENGLISH:

IM MAKING SUSHI FOR NYE!

Hi kids. Im planning our dinner for NYE. It is very nice I can tell you. Have not cooked it yet though. So this is the plan:

Snacks:
Crisps and salted bread sticks

First course:
Bleak roe with sour cream, red onion, rösti, lemon and dill!

Second course:
SUSHI with everything like avokado, red cabbage, spiced mayo, arctic chard, chives and scallions.
Fried and marinated sushi in lettuce with pickled onion, sesame seeds and korean sauce
Glass noodle salad with shrimps, mango, lime, cilantro, chili and a peanut and coconut sauce
Deep fried and marinated eggplant

Dessert:
I DO NOT KNOW! Very exciting. Maybe deep fried Camembert. We will see. Have the best New Years Eve kids. I love you.

Puss

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin