Annons

Annons


Majonnäs, mousserande och morotsbröd

Processed with VSCOcam with f2 presetHej alla!!!!!!!

Välkomna hit! Jag heter Siri Barje. Jag kommer att blogga om mat. Massor av mat. All typ av mat (nästan). Mest vegetarisk. Fisk. Skaldjur. Mycket grillat. Mycket kommer att handla om frukost. Som är det bästa jag vet.

Annons

Jag kommer också att skriva om tips, hur mycket jag älskar min man, varför jag anser att ni måste äta er frukost, att det är gott med vin, hur lätt det är att laga mat och vad jag har för mig på dagarna.

Vi börjar med en sak. MAJONNÄS. Majonnäs är den bästa såsen för evigt. Jag använder den till allt och har i allt. Just den här dagen blev det en gräslöksmajonnäs.

För fyra personer behöver du:

2 äggulor

1 msk dijonsenap

4 dl rapsolja (ej kallpressad, varför inte frågar du, för at hela din majonnäs kommer att smaka nötter)

Saften från 1/4 citron (kan bli lite mycket också, smaka dig fram)

2 klyftor vitlök (ta mer, det hade jag gjort)

Ett knippe gräslök

Några droppar Tabasco

Salt och peppar

1. Vispa ihop äggulorna med dijonsenapen i en bunke. Låt den stå i ca fem minuter om äggen var kylskåpskalla. Det är nämligen lättare att majjon håller om äggen är lute varmare.

2. Ta nu bunken och ställ den på en våt disktrasa, då kommer bunken inte flänga runt och det kommer bli enklare att vispa i oljan.

3. Ta en visp (jag tycker om ballongvispar) och börja vispa i äggen och senapen. Droppa i lite olja. Vispa. Droppa lite mer. Vispa. Vänta några sekunder och vispa bara. Ser det ut som den håller är det bara att fortsätta att droppa ned olja. Kör tills all olja är i.

4. Pressa vitlöken och citron, syran kommer ändra färgen på majjon en aning, det är fullt normalt kära du.

5. Hacka gräslöken och tillsätt den med. I med några droppar Tabasco. Smaka av med salt och peppar.

6. Låt den stå och dra sig i minst 10 min. Sen är den fan perfektion!!

Skulle såsen skära sig så är det kört. Hehe. NEJ. Det är sällan kört med mat. Det går att ordna.

Ta en ny äggula och låtsas bara att den skurna såsen är oljan. Så droppa liksom i den. Blanda runt. Om det inte heller funkar, släng i en burk fet creme fraiche och saken är biff.

JAG ÅT DETTA MED GRILLAD LAX, SMÖRSTEKT FÄRSK VITKÅL, GRILLAD LÖK OCH UGNSROSTAD POTATIS. Och rädisor och sesamfrön så klart.

Det ni.

English:

Hi everyone !!!!!!!

Welcome! My name is Siri Barje. I will be blogging about food. Lots of food. Any type of food (almost). Most vegetarian. Fish. Shellfish. A lot of grilled food. Very much about breakfast. Its the best thing.

I will also write about tips, how much I love my husband, why I think that you have to eat your breakfast, wine, how easy it is to cook and what I do all the time.

We start with one thing. Mayonnaise. Mayonnaise is the best sauce forever. I use it for everything and in everything. This particular day I made a chive mayonnaise.

For four people, you need:

2 egg yolks
1 tablespoon Dijon mustard
4 dl of canola oil
The juice from 1/4 lemon (maybe a bit too much, taste it)
2 cloves garlic
A bunch of chives
A few drops of Tabasco
Salt and pepper

1. Whisk together the egg yolks with Dijon mustard in a bowl. Let it stand for about five minutes if the eggs were refrigerator cold. It is easier to majjon keeps the eggs are lute warmer.

2. Now take the bowl and set it on a wet dishcloth, then the bowl is not rushing around and it will be easier to whisk in the oil.

3. Take a whisk (I like balloon whisks) and begin whisking the eggs and mustard. Drizzle in a little oil. Whisk. Drizzle a little more. Whisk. Wait a few seconds and whisk only. It looks like it is only continuing to drip down oil. Run until all the oil is.

4. Squeeze the garlic and lemon, the acid will change the color of majjon slightly, it is normal dear.

5. Chop the chives and add it with. In a few drops of Tabasco. Season with salt and pepper.

6. Allow it to rest at least 10 minutes. Then, perfection !!

If the sauce splits, its over. Hehe. NO. Its never over with food. This is possible to fix.

Take a fresh egg yolk and just pretend that it split the sauce is oil. So drip it in the new egg yolk and whisk. Mix around. If it does not work, throw in a can of fat creme fraiche instead. New sauce!

I ate this with grilled salmon, fresh cabbage fried in butter, grilled onions and roasted potatoes. 

Jobbade sent en kväll. Jag jobbar extra på den bästa restaurangen i stan, Shibumi. Så om ni vill äta sjukt god japansk plockmat så gå dit. Ibland står jag där och gör sashimi och tartarer. I alla fall. Slutade jobbet kl 1. Ringde då min kompis som bor i närheten för att bara ”kolla” vad hon gjorde. Hennes kille var inte hemma. Score. Jag drog dit. Då satt hon och drack cava. Så najs. Så vi var vakna till 3 och drack  cava. Tack Bella.

English:

Worked late one night. I’m working extra at the best restaurant in town, Shibumi. So if you want to eat crazy good Japanese finger food, go there. Sometimes I stand there and make sashimi and Tartars. Any way. Finished work, then called my friend who lives nearby. Just to ” check ” what she did. Her boyfriend was not at home. Score. I went to her flat. Then she sat there and drank cava. So nice. So we were awake to 3 am and drank cava. Thanks Bella .

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sen ville jag ju bjuda Bella på frukost av saker hon hade i sin kyl. Hehe. Hon hävdade att hon inte hade någonting. Det hade hon. Jag lagade äggröra med grönkål och alla blev nöjda. Det glutenfria morotsbrödet luktade typ som när det var äcklig mat i matsalen i skolan. Det va inte så najs. Så vi slängde det. Latten var toppen.

English:
Then I wanted to give Bella breakfast out of all the things she had in her fridge . Hehe. She claimed that she had nothing. There she did. I cooked scrambled eggs with kale and everyone was happy. The gluten-free carrot bread. We threw it away. It wasnt that nice. The Latte was great.

Hjälper du dina polare att flytta så får du ju pizza i belöning. Så najs. Vedugnspizza på Primo Ciao Ciao på Bondegatan. Lite för mycket tomatsås. Annars perfa. Älskar när det är bränt.

English:

You help your friends to move to get the pizza as a reward. So nice. Wood oven pizza at Primo Ciao Ciao at Bondegatan. A bit too much tomato sauce. Otherwise perfection. Love when it is burned.
HEJ OCH VÄLKOMNA HOPPAS ATT NI GILLAR!

PUSS (still means kiss in Swedish)

Vill ni se mer grejer från mig så besök min Instagram // Check my Instagram: @olivehummer

 

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin