Annons

Annons


Klassisk Råraka

Processed with VSCOcam with f2 preset
Det här är typ det bästa jag vet. Råraka. När jag var liten åt vi bacon, morot och lingonsylt till. INTE NU. Nu är det vuxensmaker som gäller. Råraka är ju faktiskt jävligt enkelt. Stekt potatis i smör. Inget mer. Är du vegan så kan du steka rårakan i olja, köra tångkaviar och havre creme fraiche istället. Blir så gott i alla fall.

Annons

Funkar som förrätt till vilken middag som helst eller en varmrätt. Se till att ta lite mer tillbehör då bara.

Råraka med creme fraiche, stenbitsrom, rödlök och gräslök

För 1 person

2 potatisar
2-4 msk smör
Salt
1 msk creme fraiche
1 msk stenbitsrom
1 halv liten rödlök
1 bunt gräslök
Citron
Svartpeppar

1. Riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet.
2. Sätt en stekpanna på medelhögvärme och smält smöret. Ta en näve av den rivna potatisen och lägg i den i stekpannan.
3. Tryck till den ordentligt med en stekspade och försök trycka ut den lite. Gör två stycken rårakor.
4. Stek på ganska hög värme i ungefär 4 minuter. RÖR INTE RÅRAKAN. Du kan få kika lite under men håll inte på och vänd på den. 5. Vi vänder på den en gång. Putta in lite smör under så att rårakan får fin yta på andra sidan också. Salta.
6. Servera med tillbehören. Njut nu.

Puss

This is the kind of the best dish I know. Rösti or as we say in Sweden: Raw Shave. If you translate it correctly. When I was a kid we had this with bacon, carrot and lingonberry jam. NOT NOW. Now I want the adult flavors. Rösti is actually very easy. Fried potatoes in butter. No more. If you are vegan, you can fry the rösti in oil, use sea weed caviar and oat creme fraiche instead. Its so good in either way.

This is the perfect starter or main. Just add some more of the condiments if you are eating it as a main course.

Swedish Rösti with sour cream, roe, red onion and chives

For 1 person

2 potatoes
2-4 tbsp butter
Salt
1 tbsp creme fraiche
1 tablespoon of lumpfish roe
1/2 small red onion
1 bunch chives
Lemon
Black Pepper

1. Grate the potatoes on the coarse side of the grater.
2. Put a frying pan on medium heat and melt the butter. Take a handful of the grated potatoes and add to the frying pan.
3. Press it firmly with a spatula and try to push it out a little so the rösti is not that thick. This recipe makes to röstis.
4. Cooking at quite high heat for about 4 minutes. DO NOT FLIP THE RÖSTI. You take a look under it but do not turn it over. 5. We turn it once. So you do that now. Push in a little butter under so that the rösti gets a nice golden crust on the other side as well. Season with salt.
6. Serve with the condiments. Enjoy it now.

Puss

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin