Annons

Annons


Tofu med koriandermajonnäs, gröna bönor och schalottenlök

Processed with VSCO with f2 preset

Det här var så sjukt gott. Och så enkelt. Gröna bönor är ju något som du alltid jan ha i frysen. Servera klibbigt ris till och du kommer dö. För att det är så gott, inget annat.

1 paket tofu
2 msk olja
3 msk soja
4 nävar gröna bönor
3 schalottenlökar
1 msk olja
2 msk smör
Koriander
Lime
Sesamfrön

Majonnäs:
Blanda 2 dl majonnäs med Sriracha, lite sesamolja, soja, hackad koriander och basilika.

1. Skiva tofun och stek den på hög värme i oljan tills krispig. Lägg på ett fat och häll över sojan.
2. Skiva schalottenlöken. Stek den och bönor i olja, Häll på lite vatten 1 msk soja och låt det koka in.
3. Stek tills bönorna är klara, klicka i smöret.
4. Servera med majonnäs, lime, sesamfrön och extra koriander.

SÅ SJUKT GOTT HEJ!

THIS WAS MY LUNCH AND I DIED. Because it was so good.

1 package of tofu
2 tablespoons oil
3 tablespoons soy sauce
4 handfuls of green beans
3 shallots
1 tbsp soy sauce
1 tablespoon oil
2 tablespoons butter
Coriander
Lime
Sesame seeds

Mayonnaise:
Mix 1 cups mayonnaise with Sriracha, a little sesame oil, soy sauce, chopped coriander and basil.

1. Slice tofu and fry over high heat in oil until crispy. Add on a platter and pour over soy.
2. Slice the shallots. Fry shallots, beans in oil, pour in a bit of little water, 1 tablespoon soy sauce and let it boil.
3. Cook until the beans are done, add the butter.
4. Serve with mayonnaise, lime juice, sesame seeds and extra coriander.

SO DAMN GOOD HELLO!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Laroche