Annons

Annons


Snabbnudlar med löskokt ägg, broccoli, svamp, salladslök och bränd kål

Processed with VSCOcam with f2 preset
Instant Ramen. Eller snabbnudlar för fan. Tror inte att det finns någon snabbmat jag gillar mer. Jag brukar koka nudlarna i ganska lite vatten så att det smakar ordentligt med buljong. Kan liksom tycka att de där så påsarna är lite, ja små. Men efter att ha kollat David Changs A mind of a chef typ hela förra veckan så var jag ju tvungen att göra ramen. Typ. SÅ JÄVLA GOTT JAG DÖR OCH DET ÄR SÅ ENKELT. Broccoli, svamp, salladslök och savojkål vad var jag hade i kylen men du kan ju ta precis vad som helst: Grönkål, morot, vitkål, rödlök, potatis, spenat, böngroddar, pak choy, gurka, koriander. Ja vad som helst.

Något jag kan rekommendera är dock den hårt stekta kålen, det gav skålen en ny dimension. Dog.

Snabbnudlar med löskokt ägg, broccoli, svamp och bränd kål

För två lite hungriga eller en väldigt hungrig:

1 paket snabbnudlar valfri smak (mina favoriter är svamp, orientalisk, kimchi och grönsaker)
7 broccolibuketter (min hade möglat så jag skar av det gröna, tycker att stjälken är godast i alla fall så det gjorde inget.
1 liten näve champinjoner
1 näve skivad savojkål
2 msk rapsolja
2 salladslökar
1 ägg
Sesamfrön
2 msk ljus soja
Några droppar Sriracha (god chilisås, använd valfri)

1. Koka nudlarna i vatten precis så det täcker. Hacka salladslöken, det gröna också. Koka ägget löst.
2. Stek kålen på riktigt hög värme i rapsoljan, den ska bli lite bränd här och där.
3. Antingen kokar du broccoli och svamp för sig eller så öser du bara ned dem i nudlarna när det är ungefär 1 minut kvar.
4. Rör i buljongen från nudlarna och smaksätt med sojan.
5. Toppa nudlarna med alla grönsaker, ägget som du har delat på två samt sesamfrön och Sriracha.

DET ÄR SÅ GOTT OCH SÅ ENKELT SNÄLLA PROVA. SNABBNUDLAR I MITT HJÄRTA.

PUSS

ENGLISH:

Instant Noodles with soft boiled egg, broccoli, mushroom, scallion and burnt cabbage

Made Instant Noodles for lunch today. But was so inspired by David Chang and A mind of a chef that I needed to make a ramen out of the instant noodles. So I did. Please make the semi-burnt cabbage. I took this dish to new levels. I love cabbage. And Instant noodles as well. Make this:

Two not so hungry or one very hungry:

1 packet of instant noodles flavor of your choice (my favorites are mushrooms, oriental, kimchi and vegetables)
7 broccoli florets (mine had mold on it, so I cut that part of, I think stalk has the best taste anyway
1 small handful mushrooms
1 handful sliced savoy cabbage
2 tablespoons canola oil
2 scallions
1 egg
Sesame seeds
2 tablespoons light soy sauce
A few drops of Sriracha (good chili sauce, use optional)

1. Cook the noodles in water just enough to cover. Chop the spring onions, the green part too. Soft boil the egg.
2. Fry the cabbage on really high heat in canola oil, it will be a little burnt but thats how it supposed to be.
3. Either boil broccoli and mushrooms separately or just add them to the noodles when there is approximately 1 minute left of the cooking time.
4. Stir in the broth from the noodles and season with soy sauce.
5. Top the noodles with all the vegetables, the egg that you have sliced in two, sesame seeds and Sriracha.

PLEASE MAKE THIS IT IS DELICIOUS. I PROMISE. I LOVE INSTANT NOODLES.

PUSS

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Laroche