Annons


Smördegspizza med vitlök, zucchini, rödlök och Pecorino

Processed with VSCOcam with f2 preset
Jag tycker om att inte handla. Alltså jag älskar att handla. Men jag tycker också om att bara laga något av det som finns hemma. Idag var detta en svår uppgift. Tror att jag stod och tittade in i kylen i typ 10 minuter. Inte soppa, inte wok, inte macka, inte ägg. VAD FAN SKA JAG ÄTA.

Då gjorde jag det här. En eminent liten pizza. Den funkar som förrätt, snack, lunch eller ja vad som helst. Ät med en sallad så blir du glad.

Smördegspizza med vitlök, zucchini, rödlök och Pecorino

För en person (som vanligt, ska du göra till mer än en person kan du alltid ja dubbla eller vad du vill).

1 platta smördeg
1 ägg
3-4 skivor zucchini
Några fina skivor rödlök
2 msk färskost, naturell
1/2 vitlöksklyfta
Lite riven Pecorino eller annan valfri ost
Gräslök
Chili flakes
Salt
Olivolja

1. Sätt ugnen på 250 grader (jag har en gasugn och sätter alltid på högsta värme, vet ej hur din ugn fungerar men det ska va varmt som fan).
2. Stryk lite olja på smördegsbottnen och pensla lite uppvispat ägg på den andra sidan och sätt in den i ugnen och baka till den är fluffig och gyllene.
3. Skiva vitlöken ASTUNT. Gör samma sak med zucchini och rödlöken.
4. Ta ut smördegen och bred på färskosten. Strö ut vitlöken och tryck ned den lite i osten. Toppa med zucchini och rödlök. Riv sist över lite Pecorino eller valfri ost.
5. Sätt in i ugnen och baka tills det har fått lite färg.
6. ta ut och dekorera med hackad gräslök, olivolja, salt och chili flakes.

ASSÅ. DET HÄR VAR SÅ GOTT FAKTISKT NI MÅSTE PROVA. Vitlöken var bäst som vanligt.

Puss

ENGLISH:

I like to cook with the things I have at home. Like, I can really enjoy not going to the supermarket. It was q bit difficult today though. Think I stood and looked into the fridge for like, 10 minutes. Do not want soup, wok,sandwishes or eggs. WHAT THE HELL SHOULD I EAT.

Then I did this. An eminent, small pizza. It works as an appetizer, snack, lunch or you name it. Eat a salad and you will be happy.

Puff pastry Pizza with garlic, zucchini, red onion and Pecorino

For one person (as usual, if you cook for more than one person, you can always dual or whatever you want).

1 plate of frozen puff pastry
1 egg
3-4 slices zucchini
Some fine slices red onion
2 tablespoons cream cheese, plain
1/2 clove garlic
Some grated Pecorino or other optional cheese
Chive
Chilli flakes
Salt
Olive oil

1. Preheat the oven to 250 degrees (I have a gas oven and always put the highest heat, do not know how your oven work but it should be hot as hell).
2. Apply a little oil on one side of puff pastry and brush a little beaten egg to the other side. Put it in the oven and bake until it is fluffy and golden.
3. Slice garlic FUCKING THIN. Do the same with zucchini and onions.
4. Remove the puff pastry from the oven and spread with cream cheese. Sprinkle with the garlic and press it down a little in the cheese. Top with zucchini and red onion. Grate some Pecorino or any cheese over everything.
5. Place in the oven and bake until it is lightly browned.
6. Remove and garnish with chopped chives, olive oil, salt and chili flakes.

OMG. THIS WAS SO GOOD INDEED YOU MUST TRY. The garlic was the best as usual.

Puss (still means kiss in Swedish)

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr