Annons

Annons


Pasta med svamp, ruccola, grädde och vin

Processed with VSCOcam with f2 preset
Hej igen.

Nu har jag ju lagat mat IGEN. Herre gud. Varje dag. Men så är det ju. Vi måste äta varje dag. Har du noll inspiration, är ganska lat och tycker om mat så kan du alltid laga det här:

Pasta med svamp, ruccola, grädde och vin

För fyra personer eller middag och två matlådor! Så jävla smart är jag.

400 g valfri Pasta (vi använde hör och häpna bönpasta, den var faktiskt god!!)
400 g svamp (Jag använder nästan enbart champinjoner för de är billiga och väldigt goda
1 stor rödlök
3 vitlöksklyftor (du kan ju ta mindre men då blir det mindre gott)
1 dl vitt vin (eller rött vin. Eller öl faktiskt) Om du ej har något av detta, skippa alkoholen och ta en 2 msk röd eller vitvinsvinäger istället.
3 dl matlagningsgrädde
3 msk smör
1 msk Japansk soja
3 nävar ruccola
Torkad chili
Salt och peppar
Valfri ost
Citron

1. Koka pastan och spara lite av kokvattnet.
2. Bryt svampen i mindre bitar, jag hackar typ aldrig. Stek på hög värme i lite smör och låt svampen vattna ur och låt sedan vattnet koka in igen. Sedan kan du tillsätta lite mer smör och steka dem tills de blir gyllenbruna.
3. Hacka löken och vitlök fint. Tillsätt till svampen. Tillsätt allt smör. Stek tills svampen är gyllene. men löken får inte brännas kom ihåg det.
4. Höj värmen om du har sänkt den och häll på vinet. Låt det koka in.
5. Tillsätt grädden och sojan. Koka i 4 minuter eller så tills såsen blir lite tjockare.
6. Salta och peppra.
7. Blanda nu i pastan i såsen och rör runt ordentligt. Om det inte får plats i stekpannan, lägg allt i pastakastrullen.
8. Sätt kastrullen på plattan och tillsätt kanske 4 msk av pastavattnet.
9. Låt det koka in. Tillsätt ruccola och ta kastrullen från plattan.
10. Servera med lite ost, torkad chili och lite extra ruccola. Och citron.
11. RÖDVIN KANSKE DET DRACK VI.

Puss

I have cooked food again. Yes. Everyday. Otherwise you die. If you are hungry, lazy and like food I really think you should cook this:

Pasta with mushrooms, arugula, cream and wine

For four people or two for dinner and two lunch boxes! So damn smart I am.

400 g of any pasta (we used bean pasta! It was actually good !!)
400 g mushrooms
1 large red onion
3 cloves garlic (you can take less, but then it will be not as nice)
1 cup white wine (or red wine. Or the beer actually)
1,2 cup of cream
3 tablespoons butter
1 tablespoon soy sauce
3 handfuls of arugula
Dried chili
Salt and pepper
Cheese if you like
Lemon

1. Cook the pasta and save some of the cooking water.
2. Break the mushrooms into small pieces, I almost never chop them. Fry over high heat in a little butter and let the water that the mushrooms release boil into the mushroom again if you understand what I mean. Har to explain in English.
3. Chop the onion and garlic finely. Add to the mushrooms. Add the butter. Fry until the mushrooms are golden. But do not burn the onions!!
4. Increase the heat if you have lowered it and pour in the wine. Let it boil.
5. Add the cream and soy. Boil for 4 minutes or until sauce thickens slightly.
6. Add salt and pepper.
7. Now put the pasta into the sauce and stir thoroughly. If it will not fit in the pan, add everything to the pot where you cooked the pasta.
8. Put the pan on the stove and add maybe 4 tablespoons of the saved pasta water.
9. Bring it to boil. Add the arugula and remove from the heat.
10. Serve with a little cheese, chili and some extra arugula. And lemon.
11. AND RED WINE OF COURSE.

Puss

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr