Annons

Annons


Lökpaj med spenat och broccoli

Processed with VSCOcam with f2 preset
Jag ÄLSKAR fan paj. Paj. Paj. Bra ord också. Hade en smördeg från Picard i frysen som jag kavlade ut lite grann och fyllde med goda saker. Så jävla enkelt. Jag vet att jag säger det jämt men det är ju sant.

Pajdeg, köpt eller gör egen. Google finns för massa bra recpet
1 stor och en liten gul lök
1 rödlök
2 schalottenlökar
1 broccolihuvud
1 rejäl näve spenat
4 ägg
4 dl mjölk
3 dl riven ost
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en form med den. Nagga med en gaffel i botten.
2. Skiva den stora gula löken tunt och stek den i 1 msk smör i 5 minuter.
3. Hacka stammen på broccolin i små bitar och dela buketterna i små bitar.
4. Skiva den lilla gula löken, rödlöken och schalottenlökarna skivor som på bilden.
5. Blanda den stekta löken, broccolin, spenaten och 1,5 dl riven ost i en bunke. Lägg det sedan i pajskalet.
6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i samma bunke. Häll blandningen över grönsakerna.
7. Toppa med resten av osten samt trycka ut löken lite slarvigt.
8. Baka i ugnen i 40 minuter. Låt svlna i 10 minuter och servera med sallad.
9. Toppa med hackad gräslök och salladslök om du vill.

DET ÄR FAN 5 OLIKA SORTERS LÖK SOM JOBBAR HÄR!

Onion pie with spinach and broccoli

I fucking love pie. Pie. Pie. Good word too. Had a puff pastry from Picard in the freezer. I rolled it out and filled with good things. So damn easy. I know I say it all the time but it’s true.

Pastry, bought or make your own. Google are lot of good recipes
One large and one small yellow onion
1 red onion
2 shallots
1 broccoli head
1 big handful of spinach
4 eggs
4 cups milk
2 grated cheese
Salt and pepper

1. Preheat the oven to 200 degrees. Roll out the pastry and put it in a form. Prick with fork bottom.
2. Slice the large yellow onion thinly and fry in 1 tablespoon butter for 5 minutes.
3. Chop the stalk of the broccoli into small pieces and divide the florets into small pieces.
4. Slice the small yellow onion, red onion and shallots as seen on the image.
5. Mix the cooked onion, broccoli, spinach, and 1.5 cups of grated cheese in a bowl. Place it in the pie shell.
6. Whisk together eggs, milk, salt and pepper in the bowl. Pour the mixture over the vegetables.
7. Top with remaining cheese and the different onions, like in the photo again.
8. Bake in the oven for 40 minutes. Let it cool for 10 minutes and serve with salad.
9. Garnish with chopped chives and onions if you like.

IT’S FUCKING 5 DIFFERENT KINDS ONIONS IN HERE!
Processed with VSCOcam with f2 preset
Detta åt jag till frukost efter en helvetesnatt. Jag sover alltid som ett barn men i natt kunde jag inte sova mellan 1 och 5. Kan bero på att jag somnade kl 8 och det vill inte min kropp. I alla fall. Löskokt ägg med smörstekt savojkål och spenat. Så enkelt.
Viktiga saker jag har gjort idag:
*Skrubbat mig med kaffesumpen i duschen. SÅ SMART!!! Jag gör alltid presskaffe och nu använder jag liksom sumpen som scrub. Min kompis Kim har alltid talat mycket om en Franks scrub (?) med kaffe i som hon sa va asbra. Det är säkert fett mycket andra saker i deras scrub men för mig räcker det med kaffesumpen. Blandar bara med lite tvål.
*Manglat våra örngott för pappa lärde mig att mangla igår och det är så kul och det blir fint och gammeldags.
*Skrivit viktiga saker
*Bakat paj
*Fått weissbier av en trevlig man

ENGLISH:

Breakfast today was soft boiled egg and butter fried savoy cabbage and spinach.

What I have done today:

*Scrubbed my self with the coffee ground that I drink for breakfast.
*Mangled our pillow covers because my dad showed me that yesterday.
*Wrote on important stuff.
*Baked a pie
*Got wiessbier as a gift from a nice man
IMG_6056
KOM OCH ÄT MIDDAG PÅ VÅR POP-UP PÅ AGRIKULTUR! Vi kommer att laga god mat. Maila info@daniellalundh.com om du vill boka!

Och TACK TACK TACK SANDRA! Du är bäst och jag älskar din blogg som alltid!
Puss

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Laroche