Annons

Annons


Agrikultur, Roslagsgatan 43

Processed with VSCOcam with f2 preset
Hej bloggen!

Jag har varit på asnajs restaurang som mina kompisar har startat och driver. AGRIKULTUR. Här är menyn som vi åt den kvällen!
Jag o Patrik gick dit när det var typ 733537 minusgarder i Stockholm. Älskar att gå på restaurang.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Där jobbar Lina! Lina är bäst. Hon är en helt sjukt fin människa, otroligt duktig kock och vi pluggade ihop i Grythyttan. Här står Lina med händerna i stenugnen. Notera även AGA-spisen. Jag vill också ha.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Agrikultur ligger i Chez Bettys gamla lokaler och de har gjort det så sjukt fint och snyggt. Smakfullt och mysigt. KOLLA BARA.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Det är Filip (Årets kock 2014, impad!!) och Joel som har startat restaurangen och det är helt enkelt fokus på riktigt bra, god, säsongsbetonad och snygg mat. Bästa konceptet tycker jag. JAG VILL OCKSÅ HA EN ÖLTAPP SOM KOMMER FRÅN VÄGGEN HEMMA. Kommande projekt helt klart.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Som ni vet så är det mörkt ute och inne på restauranger och jag har ingen fancy kamera så dess bilder blir som de blir men nu jävlar:

Först ut snacks: Friterad mossa med lingon och en svampkräm (tror jag) och en rotselleridumpling med svampkräm där med (fan nu får jag dåligt samvete att jag inte vet). SJUKT GOTT. Frågade var de hittade mossan: I Hälsingland. Ganska långt härifrån. Antar att de har ett stort lager.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Sedan fick vi bakad jordärtskocka med vedungsbakad grädde, grönkål, sesam och grönpeppar. Asså. Grät en skvätt det var så gott.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Sedan grät jag lite mer för då åt vi svensk, stenstekt bläckfisk, bakad spetskål, kålrabbi, kycklingskinn och smörsås. Herregud. SVENSK BLÄCKFISK hur ser den ut undrade vi. Den ser ut som en squid barn.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Drack öl genomgående. En Melleruds. Här är Filip i köket med ölen i framgrunden.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Sedan fick vi asvarmt, gott, hembakat, luftigt bröd med syrligt smör. Älskar det. Älskar allt. Brände mig lite så är ni här, låt brödet svalna en stund. Jag kunde inte hålla mig.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Varmrätt!! Som en fucking tavla. Pärlkorns ”risotto” typ med krondill, schalottenlöklameller (hehe), algsås och pärlhöna. Väldigt god. Fint balanserad men speciell. På det bra sättet.
Processed with VSCOcam with f2 preset
SEDAN ÅT VI EFTERRÄTT. Boveteplättar med älgörtsglass (?), kvitten (det är typ som ett äpple), blåbär och rostat bovete. Dog. Patrik också. Han älskade det.
Processed with VSCOcam with f2 preset
Hej älskling!!!
Processed with VSCOcam with f2 preset
Syltkakor bakade i stenugnen till kaffet som vi inte drack för vi drack öl.

Agrikultur, tack. Ni är så jävla duktiga. Jag gillar de lite ovanliga smakerna och kombinationerna. Fortsätt för fan!!

Agrikultur byter meny ofta. Så att ni vet. Så gå dit.

Puss

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr